14:00

Referat: IFK Klagshamn - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael – Jonathan S, Viktor T, Sten, Jonathan T – Simon, Alex M, Jonas, Maksym – Linus, Anders

Avbytare var:
Sebbe som kom in som höger yttermittfältare efter 27 min och spelade där resten av första halvleken för att sen flytta ner och spela högerback hela andra.
Henke som kom in i paus och spelade hela andra halvlek som anfallare.
Philip som kom in i paus och spelade hela andra halvlek som höger yttermittfältare.
Oskar W som spelade sista knappa halvtimmen som vänster yttermittfältare.
Martin som spelade sista 12 min:a som innermittfältare.

Vi gjorde en ny mycket bra match även om den förstås underlättades av att Klagshamn inte hade något att spela för (även om en gnällighet på många håll tydde på att de verkligen skulle vilja vinna). Klagshamn hade en bra 10-15 min-period i första halvlek då de förde spelet och andra halvlek var väl också hyfsat jämn sett till bollinnehav och vilken planhalva bollen befann sig på men det stora övertag i målchanser vi hade redan i första halvlek blev när Klagshamn flyttade upp väldigt många spelare än fler och än klarare i andra. Klagshamnsspelarna verkade också, trots att många var väldigt unga och sprang mycket i början, väldigt tröttkörda på slutet och jobbade ofta hem så dåligt att vi hade enorma ytor helt för oss själva på mitten.

Det skulle bli ett än längre referat än vanligt om jag skulle gå igenom alla klara chanser vi hade så det får bli en rätt rejäl sammanfattning:

I den 9:e min tog vi ledningen när Maksym efter ett rätt fint anfall kunde slå in bollen nästan från kortlinjen till Linus som forcerade in bollen från bara någon meters håll (lite Martin-mål över det). I den 33:e min ökade vi på till 2-0 genom ett skott från Alex från strax innanför straffområdeslinjen (?) efter ett inkast från Sebbe. Därutöver kan från första halvlek för vår del nämnas en nick ytterst tätt utanför, ett sololäge där spelaren i fråga blev så överraskad av att vara så fri att han inte fick till något riktigt skott och ett ytterst välplacerat skott ner mot stolproten som deras riktigt duktige målvakt räddade. Mot det kunde Klagshamn ställa ett par skapliga chanser runt 20:e min.

Som jag nämnde tidigare så satsade Klagshamn nästan allt framåt i andra halvlek men skapade ytterst lite och blev otroligt sårbara bakåt. När vi samtidigt haft spelare som Henke och Philip på bänken att kasta in i paus, vilket säger en hel del om truppen för dagen, fick de det än svårare. De stressade båda de vid den hejdlösa offensiven få kvarvarande Klagshamnsförsvararna och bidrog väldigt mycket till alla våra heta chanser.

Klagshamn hade dock ett friläge redan efter en knapp halvminut av andra halvlek där Mikael fick göra en bra räddning. Ett mål där kunde kanske, kanske gjort att det blivit lite nervigt men samtidigt kändes det som att vi haft så bra kontroll hela tiden så troligen inte.

Jag räknade sedan till 9-10 heta målchanser för oss och då talar vi i åtminstone 4 av fallen om lägen med ungefär likvärdig chans att göra mål som på en straffspark.

Efter alla mer eller mindre horribla missar skulle vi till slut få ett tredje mål i den sista ordinarie matchminuten. Det var Linus som på en fin djupledsboll av Jonas (väl?) på sedvanligt Linusvis lyckades liksom tränga sig före sin motspelare trots att denne kändes väl så snabb och blev nerdragen – solklar straff och den satte Jonas lika retfullt enkelt som vanligt. Han missar ju verkligen ALDRIG! Tyvärr fick inte Mikael hålla nollan utan i den 92:a min (det sista som hände utöver avsparken) fick Klagshamn in en 1-3-boll. Eller in och in - om den var över linjen eller inte rådde det delade meningar om inom laget. Det var närmast ett da capo på vad som hände mot Arlöv i våras när vi också ledde med 3-0 in på övertid och då också de som det sista som hände i matchen fick ett slumpartat mål.

Man kan med anledning av dessa sent insläppta mål konstatera att efter 21 omgångar är det 2 lag vi hållit nollan mot och det är de båda topplagen Vellinge IF och Limhamn!

Man kan också kostatera att mardrömsscenariot med flera spelare borta i sista matchen p.g.a. avstängningar inte alls besannades. Ingen av de 4 spelare som stod på 2 varningar fick sin tredje trots att två av dem nog kunnat få för snack av en bara något lite strängare domare (vi fick ö.h.t. inga varningar).

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 2-9 (!!) Avslut på mål: 14-5 (jag spred felaktigt att vi haft 18 på mål) Avslut utanför: 9-4

Kul också med ovanligt många supportrar på plats på denna idylliska plats som kändes än mer idyllisk både p.g.a. sommarvärmen och det värmande spelet från vår sida. Hoppas nu vi får ett än mycket större publikstöd när vi nu fått till den helt avgörande match mot Liria som vi tog sikte på för ett antal omgångar sedan.

En sista notis för sagen; När Arlöv idag slog Skegrie gick de förbi dem upp på kvalplats och har därmed gjort en formidabel slutforcering efter att ha stått på 3 poäng och varit segerlösa efter 15 omgångar. Amine som ju lämnade oss för Arlöv kom precis när resan upp i tabellen startade och verkar ha bidragit mycket till uppryckningen. I dagens match lär han utöver att ha gjort ett mål assisterat till alla de tre övriga.